Diverse

Ziua de marti 13

Despre ce este vorba

Ai belea ! Este prima reactie pe care o ai cand realizezi ca se apropie o zi de 13 marti …   Aceasta reactie porneste din credinta populara care spune ca martea sunt 3 ceasuri relesi atunci problemele si belelele […]

Ai belea ! Este prima reactie pe care o ai cand realizezi ca se apropie o zi de 13 marti …

 

Aceasta reactie porneste din credinta populara care spune ca martea sunt 3 ceasuri relesi atunci problemele si belelele se vor manifesta cu mai multe siguranta. Pe de alta parte numarul 13 este considerat numar ghinionist de majoritatea popoarelor lumii. Aceasta deoarece la cina cea de taina au stat 13 persoane innainte ca Mantuitorul Iisus Hristos sa fie rastignit.

 

Mitologia scandinavica ne furnizeaza o alta explicatie pentru care numarul 13 este numar aducator de ghinion. Se povesteste ca in timpuri stravechi erau la masa 12 zei. Dupa un timp apare Lock, al 13-lea, care il omoara pe cel mai iubit dintre zei.

 

Explicatia pentru care in ziua de marti sunt 3 ceasuri rele ne-o furnizeaza astrogolia. Dupa cum stim, astrologia foloseste planetele pentru exprimarea timpului. Ziua de marti este patronata timp de 3 ore de planeta considerata malefica (Marte). Celelalte zile sunt patronate doar 2 ore de planta Marte.

 

Astfel, ziua de marti 13 este aducatoare de ghinion, mai ales pentru cei superstitiosi !!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.