Sarbatoarea Sfintilor

Sfintii Imparati Constantin si Elena

Despre ce este vorba

Maine, 21 mai 2013, Biserica Ortodoxa impreuna cu Bisericile Unite cu Roma comemoreaza pe Imparatul Constantin cel Mare si pe Elena Augusta (mama sa). Constantin cel Mare (sau Constantin I, cum mai este cunoscut) a fost imparatul Romei intre anii […]

Maine, 21 mai 2013, Biserica Ortodoxa impreuna cu Bisericile Unite cu Roma comemoreaza pe Imparatul Constantin cel Mare si pe Elena Augusta (mama sa).

Constantin cel Mare (sau Constantin I, cum mai este cunoscut) a fost imparatul Romei intre anii 306 – 337. Legenda ne povesteste ca innaintea unei batalii importante, in toamna anului 312 imparatul Constantin I a vazut pe cer, deasupra soarelui o cruce cu inscriptia

in hoc signo vinces

(in traducere, prin aces semn vei birui). Dupa acesta viziune, pe timpul noptii, lui Constantin i s-a arat in vis Mantuitorul Iisus Hristos care i-a cerut sa puna semnul Sfintei Cruci pe hainele si steagurile soldatilor sai.

Constantin a procedat intocmai, si astfel a iesit invingator in batalie.

Elena, mama Imparatului Constantin, este cea careia ii este atribuita gasirea Sfintei Cruci pe care a fost rastignit Mantuitorul Iisus, si, totodata, gasirea ramasitelor celor trei magi.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.