Sanatatea mediului inconjurator

Recicleaza pentru sarbatori fericite !!

Despre ce este vorba

Recicland contribui activ la conservarea, protejarea si imbunatatirea mediului inconjurator si a sanatatii umane. RECICLEAZA BATERII UZATE, RECICLEAZA BECURI ARSE, RECICLEAZA PUNGI SI STICLE DE PASTIC, RECICLEAZA ORICE.   Bateriile uzate contin metale grele, toxice, care ajunse in natura si […]

Recicland contribui activ la conservarea, protejarea si imbunatatirea mediului inconjurator si a sanatatii umane. RECICLEAZA BATERII UZATE, RECICLEAZA BECURI ARSE, RECICLEAZA PUNGI SI STICLE DE PASTIC, RECICLEAZA ORICE.

 

Bateriile uzate contin metale grele, toxice, care ajunse in natura si eliminate in mod necorespunzator contamineaza solul si panza freatica.

Incinerate, aceste metale grele sunt degajate in aer si intra in contact cu  apa, devenind nocive pentru mediul inconjurator si pentru sanatatea formelor de viata de pe terra.

 

Stiati ca o baterie uzata contine aproximativ 20 de grame de metal ce poate fi reutilizat ? Alte doua substante continute in baterii sunt mercurul si cadmiul care afecteaza sistemul nervos si rinichii putand provoca cancer. De asemenea nichelul are influente nocive asupra pielii!

 

Efectele negative provocate de reciclarea haotica a bateriilor:

1. poluarea solului si a apelor din cauza eliminarii oxizilor metalici in urma arderii;

2. expunerea mediului si a resurselor de apa la plumb si acid;

3. pot crea arsuri ale pielii si a ochilor (efect datorat in special nichelului din care sunt produse);

4. in contact direct cu aerul, apa sau focul unele dintre substantele continute in baterii pot deveni explozive !

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.