Posturile de peste an

Postul Sfintei Marii

Despre ce este vorba

Potrivit calendarului Bisericii Ortooxe, astazi, 1 august 2012 se lasa Postul Sfintei Marii (sau Postul lui August, cum mai este numit in popor) care tine pana in data de 15 august cand vom sarbatori Adormirea Maicii Domnului.   Cu alte […]

Potrivit calendarului Bisericii Ortooxe, astazi, 1 august 2012 se lasa Postul Sfintei Marii (sau Postul lui August, cum mai este numit in popor) care tine pana in data de 15 august cand vom sarbatori Adormirea Maicii Domnului.

 

Cu alte cuvinte astazi incepe o perioada de abstinenta de la cele rele, dar si o perioada de fapte bune fata de semenii nostri. Se spune ca aceasta perioada este rupta din Postul Mare care la inceput tinea noua saptamani, dar pentru ca credincioasii ieseau foarte slabiti din iarna, Biserica Ortodoxa a decis sa-l scurteze cu 14 zile, mutandu-le in vara (cand este belsug de fructe si legume).

 

In postul Sfintei Marii este permis consumul de peste in data de 6 august cand sarbatorim Schimbarea la Fata a Domnului, dar si in ziua de 15 August cand Biserica Ortodoxa pomeneste Adormirea Maicii Domnului, praznuita anul acesta intr-o zi de miercuri.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.