Sfantul Andrei Traditii Romanesti Strabune

La Multi Ani celor care poarta numele de Andrei, Andreea sau Andreia

Despre ce este vorba

Astazi este duminica, 30 noiembrie si-l sarbatorim pe patronul spiritual al Romaniei, pe Sfantul Apostol Andrei. In plus el mai este patronul Spaniei, Rusiei, Greciei, Siciliei, dar si al Scotiei. Superstitiile pentru noaptea de Sfantul Andrei sunt multe, si unele dintre […]

Astazi este duminica, 30 noiembrie si-l sarbatorim pe patronul spiritual al Romaniei, pe Sfantul Apostol Andrei. In plus el mai este patronul Spaniei, Rusiei, Greciei, Siciliei, dar si al Scotiei.

Superstitiile pentru noaptea de Sfantul Andrei sunt multe, si unele dintre ele dateaza inca din perioada dacilor. Se spune ca in noaptea care precede ziua Sfantului Andrei lupii incep sa vorbeasca (asemenea oamenilor) sau ca iti pot indoi gatul pentru asi vedea coada. Aceasta noapte a fost denumita in popor noaptea strigoilor. Astfel, pentru a se apara de ei, stramosii nostrii au inceput sa puna usturoi la geamuri.

Tot in aceasta noapte punem grau la incoltit, iar in functie de rezultatul pe care il observam vom stii daca anul care vine este unul imbelsugat sau saracacios. Fetele isi vor pune busuioc sub perna in speranta ca-l vor visa pe baiatul alaturi de care vor face nunta mare.

Acestea fiind spuse, La Multi celor care isi sarbatoresc ziua numelui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.