Amintiri din trecut

Evenimentele zilei de 9 decembrie

Despre ce este vorba

Asa cum v-am obisnuit pe parcursul anului, din cand in cand vom vorbi despre istoria zilei “de astazi”. In cazul nostru, 9 decembrie …   Vom incepe, asa cum este normal prin a mentiona ca au mai ramas 15 zile […]

Asa cum v-am obisnuit pe parcursul anului, din cand in cand vom vorbi despre istoria zilei “de astazi”. In cazul nostru, 9 decembrie …

 

Vom incepe, asa cum este normal prin a mentiona ca au mai ramas 15 zile pana la Sfanta Sarbatoare a Craciunului. Iar astazi intreaga planeta sarbatoreste Ziua Internationala Impotriva Coruptiei.

 

In fiecare an, la data de 9 decembrie Biserica Ortodoxa prazmuieste pe Cuvinciosul Parinte Stefan cel Stralucit, dar si pe Sfintii Mucenici Sorsiteu, Narsul si Isaac. Totodata, pomeneste zamislirea Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu. Tot in aceasta zi este pomenita Sfanta Prooroca Ana, mama Proorocului Samuel.

 

Si pentru ca suntem romani, iar capitala Romaniei este Bucuresti vom mentiona ca in anul 1894 a inceput sa circule pe strazile Bucurestiului primul tramvai electric (tramvaiul 14). In 1966, pe malul Argesului a intrat in  functiune Hidrocentrala Vidraru.

 

Doi ani mai tarziu, la 9 decembrie 1968, in domeniul calculatoarelor s-a facut un urias progres – a avut loc prima demonstratie a utilizarii mouse-ului.

 

Din domeniul sportului cu balonul rotund mentionam nasterea fotbalistului roman Ionut Lupescu (1968).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.