Traditii Romanesti Strabune

Cum a apărut tradiția cadourilor de Moș Nicolae

Despre ce este vorba

În primul rând: LA MULTȚI ANI celor care poartă numele de Nicolae, Nicoleta și formele derivate ale acestor nume. Azi noapte, moș Nicolae a lăsat pentru copii cuminți cadouri în ghetuțele curate, așezate pe calorifier sau pe pervazul geamurilor. Astăzi […]

În primul rând: LA MULTȚI ANI celor care poartă numele de Nicolae, Nicoleta și formele derivate ale acestor nume.

Azi noapte, moș Nicolae a lăsat pentru copii cuminți cadouri în ghetuțele curate, așezate pe calorifier sau pe pervazul geamurilor. Astăzi îl sarbatorim pe Sfântul Nicolae, protectorul copiilor, iar copii sunt fericiți pentru că au jucării noi lăsate in ghetuțe de Moș Nicolae.

Dar cine a fost Moș Nicolae și cum a apărut tradiția lui?

Legenda Moșului Nicolae a pornit de la un personaj real, un episcop de Myra care și-a folosit întreaga avere pentru a construi o biserica si a-i ajuta pe cei nevoiaș. Se spune ca data de 6 decembrie, când sărbatorim pe Sfântul Nicolae este defapt ziua când Sfântul Nicolae s-a stins din viață.

Pentru ca Sfântul Nicolae a devenit cunoscut datorită grijii pe care a avut-o față de copii, tradiția cadourilor a continuat și așa, în seara de 5 spre 6 decembrie copii cuminți primesc cadouri pe care le gasesc în ghetuțele sau cizmulițele pe care le așează la geam.

kosmoskids.ro

Moș Nicolae intervine în educația copiilor, iar celor care nu sunt cuminți le lasă in ghetuțe o nuielușa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.