Amintiri din trecut

21 iunie in trecut

Despre ce este vorba

Pentru poporul roman, unul dintre cele mai importante evenimente petrecute pe data de 21  iunie a avut loc in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, cand Armata Romana a declansat operatiuni militare pentru eliberarea Bucovinei si a Basarabiei de sub […]

Pentru poporul roman, unul dintre cele mai importante evenimente petrecute pe data de 21  iunie a avut loc in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, cand Armata Romana a declansat operatiuni militare pentru eliberarea Bucovinei si a Basarabiei de sub ocupatia sovietica (1941). Cu un an innainte, 21 iunie 1940 Armanta Franceza capituleaza in fata Germaniei.

 

In sfera stintei, Inchizitia il gaseste vinovat pe italianul Galileo Galilei de “banuita erezie”. El a fost condamnat la o perioada nelimitate de arest la domiciliu si obligat sa isi renege public opinia heliocentrica (1633).

 

In anul 1848, poezia “Un Rasunet” a lui Andrei Muresan a fost publicata in revista “Foaie pentru minte, inima si literatura”. 142 de ani mai tarziu, in data de 24 ianuarie 1990, pe muzica lui Anton Pann aceasta a devenit Imnul de Stat al Romaniei (cunoscut sub denumirea de “Desteapta-te Romane”).

 

Pentru iubitorii muzicii amintim ca in anul 1977 Elvis Presley a sustinut ultimul sau concert. Totodata, astazi se sarbatoreste Ziua Muzicii Europene.

 

Biserica ortodoxa ii aminteste pe Sfintii Mucenici Iulian din Tars si Afrodisie.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.